Öppet Varv 23-25 aug 2024

Öppet Varv

Goda nyheter! Öppet Varv är från 2022 en del av Orust Sailboat Show med Öppet Varv, organiserat i samarbete mellan båtbranschförbundet Sweboat och Hallberg-Rassy. Mässan är Skandinaviens största segelbåtsmässa och hålls i Ellös på Orust, svenska Västkusten, i Hallberg-Rassys hamn. Öppet Varv kommer fortsatt vara en del av mässan där vi på Hallberg-Rassy fortsätter att öppna upp vårt varv för alla besökare. Därav namnet Orust Sailboat Show - med Öppet Varv.

Öppet Varv kommer att gå 23-25 augusti 2024, som är 31:a året i rad! Öppet Varv har ett koncept som gör att vi framgångsrikt kunnat genomföra detta, även de speciella pandemiåren 2020 och 2021.

2023 var det totalt 85 utställda båtar, varav 21 i produktion, 22 nya segelbåtar i vattnet, 22 begagnade båtar till salu, 9 fina gamla klassiska båtar som inte är till salu och elva motorbåtar. 

Alla båttillverkare, båtsäljare och utställare av kringutrustning är varmt inbjudna att visa båtar och tillbehör under Orust Sailboat Show med Öppet Varv. Vi hänvisar till Sweboat för närmare info samt bokning. Det kommer som vanligt att finnas mängder med intressanta segelbåtar utställda i vattnet, av en lång rad olika fabrikat, både nya, och begagnade segelbåtar av professionella mäklarfirmor. Dessutom mängder med relevant kringutrustning på landbacken. Det blir givetvis rundvandringar i båtproduktionen, där båtbyggeri pågår även på helgen.

Boka in Öppet Varv 23-25 augusti 2024 i Din kalender nu!

"Europas mest charmerande båtmässa" enligt tidningen Seilas, Norge

Öppet Varv - Årets Båtfest

Till Öppet Varv kommer besökare från när och fjärran för att se, känna och klämma på riktiga båtar, och se hur båtbyggeri går till. Detta saknar motstycke i världen.

Flest segelbåtar på mässa i Skandinavien under Orust Sailboat Show med Öppet Varv

Öppet Varv, enda möjligheten där man kan se hur båtbyggeri går till på mässa

Varvsområdet är väl värt ett besök