Skandinaviens största segelbåtsmässa

Öppet Varv 27-30 aug 2021

Öppet Varv

Skandinaviens största segelbåtmässa


Öppet Varv i Ellös på Orust kommer 2021 att gå 27-30 August 2021. Självfallet finns en hel del frågetecken om var vi kommer att stå då angående covid-restriktioner, men så som vi lyckades skapa en säker mässa augusti  2020, kommer vi att finna en väg att arrangera detta viktiga arrangemang också 2021. Vi kan idag inte säga hur detta kall ske, därför kan vi i nuläget inte heller ta emot några besöksbokningar.

2020 var 27:e året i rad för Öppet Varv i Ellös på Orust. 

Öppet Varv har ett koncept som gör att vi kan genomföra mässan med båtar i vattnet och båtproduktion, även det speciella året 2020.

Öppet Varv är ett viktigt event för både besökare och deltagande företag. Därför genomförs Öppet Varv under förlängda öppettider den 21-25 augusti 2020, inom ramen för Folkhälsomyndighetens gällande rekommendationer.

Av förståeliga skäl kommer det 2020 inte fullt ut bli som ett vanligt år. Öppet Varv 2020 kan endast besökas efter att förbokning har gjorts via öppetvarv.se. Besökare erbjuds att boka en begränsad tid så att det samtidigt inte är mer än 50 besökare på bryggor och hamnplan. Tack vare ett rullande schema kunde ändå så mycket som 1 652 unika och intresserade personer besöka Öppet Varv 2020, utspritt över fem dagar.

Detta kräver dock en slimmad organisation under öppettiderna med få utställande personer, för att ge plats åt så många besökare som möjligt. Det gör att Öppet Varv 2020 kommer att visa nya båtar från många olika båttillverkare i vattnet, t ex Arcona, Bavaria, Hallberg-Rassy, X-Yachts, Najad, Sweden Yachts och CR Yachts, men även begagnade båtar från professionella mäklarfirmor, och dessutom båtproduktion i varvslokalerna, men inte ha tältutställare på landbacken. Däremot begränsat med kringutrustning inne i varvslokalerna. 

Öppettiderna utökas för att ta emot fler besökare över tid. 

Öppet Varv befinner sig i ett uppsving. 2019 fanns följande glädjande nyheter:

- 16 nya utställare som inte ställde ut förra året

- Fler båtar utställda än förra året, totalt 80 båtar 

- Fler landutställartält än förra året, 6 nya tältsektioner, totalt 76 landutställare

- Fler båtar i produktion än förra året 

- Helt nybyggd brygga i öster

- Classic-brygga med fina gamla klassiska segelbåtar som inte är till salu

- Sjögården / Hotell Varvet restaurang och bar tvärs över gatan är nyrenoverad

- Kvällsunderhållning med livemusik både fredag kväll och lördag kväll på Sjögården tvärs över gatan

Alla båttillverkare och båtsäljare är inbjudna att visa båtar och tillbehör under helgen. En fantastisk plats där tillverkare, köpintressenter och båtägare möts. Vi är Skandinaviens största båtmässa för segelbåtar!

En båtutställning med både nya och begagnade segelbåtar

Det går inte att hitta ett bredare utbud av segelbåtar på någon annan båtmässa i hela Skandinavien som på Öppet Varv på Ellös, tidigare Öppna Varv. Här hittar Du både nya och begagnade premiumbåtar. Öppet Varv är enda mässan där man kan se båtar byggas. Norska båttidningen Seilas klassar Öppet Varv som: "Europas mest sjarmerende båtutstilling" 

Det kommer som vanligt att finnas mängder med intressanta båtar utställda i vattnet, både nya, och fräscha begagnade båtar av professionella mäklarfirmor. En komplett utställarlistalista för 2019 finner Du här.


Öppettider

Endast förbokningar. Båtar i vattnet kan med förbokning ses fredag, lördag, söndag, måndag och tisdag från kl. 10.00 till 19.00,  På fredag kl. 13.50-19.00 samt lördag och söndag kl 10.00-19.00 finns dessutom möjlighet att se hur båtbyggeri går till hos Hallberg-Rassy. Alla besökare är efter förbokning välkomna att gå en utstakad bana genom varvet. Det kommer att finnas många båtar under byggnation i olika stadier inne i varvet. Vid vissa stationer pågår båtbyggeri även under helgen. Varvet i sig är mycket väl värt ett besök under dessa dagar. Fritt inträde och fri parkering vid varvet gäller under hela helgen. Förlängda öppettider, bara med förbokning av 45-minutersslott: Pelle P:s klädutförsäljning även måndag 24 augusti 10.00-19.00 samt tisdag 25 augusti kl 10.00-19.00.


Besök oss eller ställ ut

Öppet Varv har besökare från stora delar av världen. Det gör vår båtmässa ultimat för dig som vill visa upp dina båtar för tusen intressenter. Och det är den bästa inspirationsplatsen för Dig som nuvarande eller blivande båtägare.

Ta del av årets bästa båtutställning och besök oss på Orust, i Bohuslän den 21-25 augusti 2020. Har Du frågor inför besöket eller vill du veta hur du hittar hit? Då är du varmt välkommen att kontakta oss! Är Du båttillverkare, mäklare för begagnade båtar och vill vara en del av utställningen? Läs mer och anmäl dig som utställare redan idag

Evenemanget hette tidigare Öppna Varv och eftersom båtmässor på Orust nu är koncentrerade till en plats, och det sedan flera år är ett varv som har öppet är namnet nu Öppet Varv. Öppet Varv och Öppna Varv är inregistrerade varumärken för arrangören Hallberg-Rassy. Det finns bara en som är Skandinaviens största segelbåtsmässa och det finns bara en båtmässa som öppnar portarna till något båtvarv - Och det är här på Öppet Varv, Ellös, Orust!


Öppet Varv är årets båtfest

"Europas mest charmerande båtmässa" enligt tidningen Seilas, Norge

Öppet Varv - Årets Båtfest

Till Öppet Varv kommer besökare från när och fjärran för att se på denna givande båtmässa, som saknar motstycke i världen.

Flest segelbåtar på mässa i Skandinavien

Öppet Varv, enda mässan där man kan se hur båtbyggeri går till

Öppet Varv är väl värt ett besök

Öppet Varv, Ellös, Orust, 27-30 augusti 2021