Under Öppet Varv kommer Hotell Varvet tvärs över gatan att ha musik både fredag och lördag kväll. De börjar spela klockan 20.00 båda dagarna. Först ut är Johan och Jonte som spelar på fredag. På lördag kväll blir det Rock´n roll å sånt med STISSE.

Efter två års uppehåll för fördrag under Öppet Varv på grund av pandemirestriktioner, kommer Hallberg-Rassy åter att starta upp traditionen med ett intressant föredrag på lördagskvällen den 27 augusti 2022. Föredraget om långfärdssegling hålls på engelska av Marko och Steve Knezevic, som är Hallberg-Rassy-dealers i Kroatien.

Fram till och med 2016 arrangerade Sweboat, tillsammans med Hallberg-Rassy, Öppna Varv på Orust. Fr o m 2017 arrangerar Sweboat Marstrand Boat Show och Hallberg-Rassy arrangerar Öppet Varv i Ellös. Dessa två arrangemang har konkurrerat om samma helg, delvis samma besökare och samma utställare - segelbåtsföretagen och de tillbehörsföretag vars...

Elbåten Strana har nu börjat serietillverkas. Samtidigt är det världspremiär på Öppet Varv uner helgen 27-30 augusti 2021 för såväl produktionsbåt och den app som gör att elbåtslivet ska bli enklare.