Dags för en summering av 2017 års Öppet Varv

30.08.2017

Öppet Varv är en minst lika stor framgång som den varit de senaste åren. Öppet Varv är Skandinaviens största segelbåtsmässa med ett mycket brett utbud med utställda objekt att erbjuda. Det har varit ett bra antal besökare, och ännu viktigare: varenda kotte som besöker Öppet Varv är genuint båtintresserad. Det finns ingen mässa i världen där det finns så hög andel båtköpare! Att även visa upp intressanta begagnade objekt från professionella mäklare har också tillfört en ny dimension. Det har gjorts fler konkreta köpavslut under mässan än på flera år och det är väldigt goda utsikter till affärer i närtid efter mässan också.

Alla besökande fordon slussades till närmsta lediga parkeringsplats av våra parkeringsvärdar. Eftersom vi varken tar inträde eller parkeringsavgift får vi mäta besökarmängden på annat sätt. Ett är att mäta omsättningen på matförsäljning. Den är lätt upp från föregående år. Hallberg-Rassy Parts butiksförsäljning har gått upp med 91 % mot föregående år! Kaffe och godisförsäljning har omsättning i nivå med tidigare år. En utställare, Onmar, hade en shop för båtbeslag, dels på Öppet Varv, dels en identisk shop på en annan båtmässa på västkusten som hade öppet samma tider som Öppet Varv. Eftersom det är helt likställda montrar är en jämförelse högintressant. Försäljningen på Öppet Varv var tredubbel mot montern på den andra mässan. Det säger en hel del om vad köparna med det genuina intresset attraheras till: Öppet Varv!

Vidare är fortsatt Öppet Varv enda mässan i världen där man kan se hur båtbyggeri går till - även på helgen, ett mycket uppskattat inslag.

Också vädret spelade med. Det regn som kom, inträffade utanför öppettiderna. Till och med vädergudarna gillar Öppet Varv!  

Många utställare har redan nu anmält att de vill ställa ut på Öppet Varv i Ellös på Orust den 24-26 augusti 2018, 25:e Öppet Varv i ordningen. Så boka in 24-26 augusti 2018 i Din kalender redan nu!