Föredrag på Öppet Varv: fotografering med Rick Tomlinson

04.07.2017

Som traditionen bjuder, kommer Hallberg-Rassy attarrangera ett intressant föredrag på lördagkvällen under Öppet Varv. Föredraget kommer att hållas på engelska av Rick Tomlinson, en av världens allra bästa båtfotografer, och som dessutom regelbundet gör jobb för Hallberg-Rassy. Rick kommer att berätta om hur han fotograferar och han kommer visa foton från kappseglingar och arktiska seglingar.

Rick Tomlinson gjorde sitt namn genom att fånga Whitbreadbåtarna på bild i Söderhavets mest förrädiska vågor under Whitbread Round The World Race (Nu Volvo Ocean Race). Han började som frilansfotograf och hans foton från båten The Drum publicerades i Yachting World och Seahorse 1985. 

Det blev slutligen fyra Whitbread Round The World Race ombord på Drum, The Card, Intrum Justitia och de två EF teamen 1997 där han var med på uppdrag av National Geographic. Rick har varit den officiella fotografen för Volvo Ocean Race och för GBR Challenge i America´s Cup och flera andra projekt. Mellan racen har Rick rest mellan många regattor runt om i världen, oftast genom att följa båtarna från helikopter eller följebåtar för att hitta den bästa vinkeln.

Förutom kappsegling har Rick fotograferat på platser som Arktis och Antarktis, Chile, Alaska, Västindien och Afrika.

Anmälan till föredraget nödvändigt
Föredraget kommer att hållas lördagen den 26 augusti 2017 kl 19.00 och man startar med en middag, följt av föredraget. Det behövs en anmälan för fördraget, följ denna länk för närmare info om detta.

Att se på båtar i vattnet, i varvet, se tillbehör och att parkera är kostnadsfritt och behöver ingen anmälan.