Premiär för Furuno NXT öppen radarvinge på Öppet Varv

17.08.2017

Furunos prisbelönta radomantenn DRS4D-NXT (bl a vinnare av NMEA awards 2016 "Best Technology") har nu fått ett storsyskon. DRS6A-NXT är nästa steg i Furunos serie av NXT (nästa generation) radarsensorer. Nu med öppen vinge men samma unika och banbrytande doppler signalprocessering som DRS4D-NXT. Med hjälp av den öppna vingen kan denna revolutionerande antenn leverera en lobvinkel ner till 0,7 grader (1,4 utan RezBoostTM). Det överträffar prestandan på många av de professionella radar som idag finns på handelsfartyg.

Den mest intuitiva radarsensorn någonsin

Med Furunos NXT-serie av radarsensorer ger man Navnet- och Maxsea-användaren det mest intuitiva sättet att radarnavigera någonsin. Med hjälpmedel såsom Target Analyser, Automatic/Quick Target Aquire via Doppler och möjligheten att tracka upp till 100 mål samtidigt. Allt detta är möjligt tack vare Furunos unika solid-state teknologi med pulskompression.

Target Analyser

Denna funktion hjälper dig att enkelt identifiera mål som rör sig, eller som på annat vis är viktiga/intressanta i din navigation. Detta åstadkoms via Furunos unika dopplerteknologi där ekon som rör sig automatiskt får en färgkod beroende på vilken klass de tillhör; rörliga/farliga mål, fasta/ofarliga mål eller regn. Tack vare den kraftfulla processorn kan även alla identifierade mål plottas och trackas per automatik, inom 3 NM. Processorn kan tracka upp 100 ARPA mål samti- digt, 40 automatiskt via doppler.

RezBoostTM

Furunos RezBoostTM processerings teknologi var ursprungligen utvecklad för våra ekolod men genom att applicera den i vår radar kan vi uppnå samma nivå av detaljrikedom i radarbilden som en större antenn, med mindre lobvinkel, hade producerat. RezBoostTM ger en radarbild som är upp till 2 gånger så skarp som den en konventionell radar hade levererat med samma längd på antennvingen.

Enkel och överskådlig installation

Installationen mellan antenn och antingen en Navnet TZT plotter eller en Maxsea PC sker via nätverk. Detta är möjligt då antennen har en egen processor och kan skicka ut en redan processad signal till din plotter/pc, förlustfritt och effektivt. En strömkabel och en nätverkskabel är allt som behövs mellan antenn och plotter/pc. Det finns tre val av antenn - vinge: 3,5', 4' och 6'.

Pris från: 66 000:- (3,5' vinge) 

Läs mer om NXT